Italian language pageEnglish language page

Dicţionar stomatologic | C




Cadrul pentru diga de cauciuc (Young) utilizat pentru a ţine diga de cauciuc pe faţa pacientului, ea menţine izolarea prin îndepertarea digiei din calea de acces.

Campul protetic totalitatea elementelor morfologice cu care lucrarea protetică prezintă raporturi de contact fiind alcătuit din ţesuturi dure şi moi.

Candidoza bucală este o infecţie fungică (Candida Albicans cel mai frecventă) a mucoasei bucale.

Candidozele cutaneo-mucoase sunt infecţii micotice acute, subacute, mai rar cronice, provocate de specii de ciuperci din genul Candida, cu localizare pe piele, unghii sau pe mucoase (gură, tubul digestiv, vagin, bronhii, plamâni). Terenul este factorul de bază în apariţia manifestarilor determinate de infecţia micotică.

Canini sunt dinţi puternici, cu rădăcină foarte lungă. Coroana lor dentară prezintă un vârf ascuţit, scopul lor fiind de a sfâşia alimentele şi poartă numele de canini deoarece sunt foarte bine dezvoltaţi la câini. La om sunt în număr de 4 (2 superiori şi 2 inferiori). Au o singură rădăcină.

Canula pentru evacuare orală Vârf de plastic sau de metal introdus în gura pacientului pentru a prelua saliva, sângele sau alte resturi ale tratamentului stomatologic.

Caria dentară procesul patologic carios care se dezvoltă sub obturaţii coronare aparent corect efectuate, care are tendinţa de a evolua spre camera pulpară provocând în final afectarea pulpei dentare sau spre suprafaţa dintelui producând fracturarea acestuia.

Compomer dentar material de obturaţie fizionomic care îmbină proprietăţile chimice ale glassionomerilor cu calităţile materialelor compozite.

Compozit dentar materiale de obturaţie fizionomice, utilizate atât pentru restaurarea dinţilor frontali, cât şi a celor laterali.

Contenţia etapa pasivă de încheiere a tratamentului ortodontic care urmăreşte menţinerea rezultatului obtinut şi prevenirea recidivei.

Coroana dentară partea vizibilă a dintelui în cavitatea bucală (în mod normal, când nu există retracţii gingivale). Forma sa diferă în funcţie de tipul dintelui. Astfel incisivii au forma de daltă, pentru a tăia alimentele, caninii sunt ascuţiţi pentru a putea sfâşia din alimente, iar premolarii şi molarii sunt prevăzuţi cu o suprafata speciala, formată din cuspizi şi şanturi, pentru a permite mestecarea şi triturarea alimentelor.

Creasta zigomatico-alveolar se gaseşte în partea posterioară a vestibulului superior în dreptul molarului 1 şi 2.

Tratamente sub microscop

Cosmetică şi estetică dentară Megdent vă oferă tratamente endodontice asistate de microscop care reprezintă cea mai complexă formulă de lucru…
Umbra box

Tratamente stomatologice

Tratamente stomatologice profesionale Megdent vă pune la dispoziţie toată gama de tratamente stomatologice la un standard de calitate excepţionale…
Umbra box

Implantologie şi protetică

Implantologie şi protetică dentară Megdent realizeză manopere constând în implanturi şi protetică dentară redând încrederea personală şi profesională…
Umbra box

Chirurgie orală

Chirurgie orală Echipa Megdent are chirurgi care oferă servicii stomatologice chirurgicale pentru: extracţii complicate, molari…
Umbra box

Cosmetică dentară

Cosmetică şi estetică dentară Dentişti specializaţi în cosmetica dentară sunt interesaţi în a vă transforma zâmbetul într-unul atractiv cu tehnologie ZOOM
Umbra box
Despre noi Servicii Dicţionar stomatologic Noutăţi Contact Copyright © 2011-2024 Megdent. All Rights Reserved
Articol publicat în luni, 2 aprilie 2012, această pagină a fost vizitată de 1.887 ori, iar websiteul a fost vizitat de 681.860 ori
Powered by King Systems® - Web Design | Web Development | Web Hosting Identitate





-2147217911Cannot update. Database or object is read-only.Microsoft JET Database Engine